Shërbimet

Fondacioni EncalCisal Albania ndihmon qytetarët italianë dhe shqiptarë, si në lidhje me marrëdhëniet me organet italiane të sigurimeve shoqërore dhe ministrore, ashtu edhe për aplikimet për punë në Itali dhe jashtë saj, në sektorin e shëndetësisë dhe në sektorë të tjerë.

Më poshtë janë fushat kryesore të ndërhyrjes së Fondacionit, por ekspertët tanë janë në dispozicion për të ofruar këshilla dhe mbështetje të personalizuar për zgjidhjen e problemeve që lidhen me subjektet italiane. Për çdo pyetje na kontaktoni, ose ejani direkt në selinë tonë në Tiranë.

Asistencë për institucionet e sigurimeve shoqërore

  • Abstrakte kontributesh për italianët dhe shqiptarët që kanë punuar në Itali
  • Pensione të rimbursueshme për italianët dhe shqiptarët që kanë punuar në Itali dhe në Shqipëri
  • Pensione pleqërie për italianët dhe shqiptarët që kanë punuar në Itali dhe janë rezidentë në Shqipëri
  • Kërkesë RED (Kthimi i Tatimit mbi të Ardhurat) për Italianët dhe shqiptarët që fitojnë pension të kërkuara nga INPS Italian në Itali.

Marrëveshja e kontributeve Itali – Shqipëri

Marrëveshja për njohjen e ndërsjellë të kontributeve të sigurimeve shoqërore midis dy vendeve u nënshkrua më 6 shkurt 2024.

Marrëveshja u nënshkrua në Romë nga ministri i Jashtëm Igli Hasani dhe ai i Jashtëm italian Antonio Tajani. Në fjalën e tij, ministri Hasani e cilësoi nënshkrimin e marrëveshjes si një moment shumë të rëndësishëm për shqiptarët që punojnë në Itali. Janë rreth 550 mijë shtetas shqiptarë dhe afërsisht 20 mijë shtetas italianë, zbatimi i të cilave do të garantojë unifikimin e periudhave të kontributeve, duke siguruar që të mos humbasë asnjë vit pune.

Kjo marrëveshje do t’u mundësojë punëtorëve italianë dhe shqiptarë të kombinojnë karrierën e tyre të punës në vendet përkatëse për të përfituar një pension sipas rregullave të çdo vendi.

EncalCisal Albania është në dispozicion të të gjithë italianëve dhe shqiptarëve që kanë punuar në të dy vendet, për përditësimin e pozicionit të tyre kumulativ të sigurimeve shoqërore ndërmjet Italisë dhe Shqipërisë, si dhe për llogaritjen e pagesës së parë të pensionit.

Marrëveshja duhet të hyjë në funksion deri më 30 prill 2024

Mos hezitoni të na kontaktoni, mund të na kontaktoni për të caktuar një takim ose të vini direkt në zyrën tonë në Tiranë gjatë orarit të hapjes për publikun.